IDJOS - IDJOŠ - IĐOŠ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Procitaj pravila

Go down

Procitaj pravila Empty Procitaj pravila

Порука  Admin Sat Dec 06, 2008 5:23 am

Molimo vas prenestite vasim prijateljima, rodjacima, komsijama i drugima da postoji ovaj forum.

A SVE STO VAS INTERESUJE ILI UPUTSTVA ZA FORUM MOZETE PROCITATI NA ADRESI
https://idjos.forumsc.net/faq.htm


Последњи пут изменио Admin дана Sat Dec 06, 2008 9:12 am. изменио укупно 2 пута.

Admin
Admin

Број порука : 21
Join date : 06.12.2008
Локација : Bara

https://idjos.forumsc.net

Назад на врх Go down

Procitaj pravila Empty Re: Procitaj pravila

Порука  Admin Sat Dec 06, 2008 9:09 am

Pravilnik je pre svega sastavljen da bi upoznao sve nove članove s kodeksom ponašanja na forumu i da bi se izbegli nepotrebni nesporazumi. Svi članovi su dužni da se pridržavaju pravilnika. Nepoštovanje pravilnika povlači i odgovarajuće kazneno-disciplinske mere.
Novi korisnici – pošto ste se registrovali, slobodni ste da postavljate svoje teme kao i da odgovarate na poruke u okviru postojećih. Kada odgovarate, obavezni ste da se držite postavljene teme.
Kada postavljate novu temu, smislite prvo prikladan naslov i razuman sadržaj; ukoliko imate neki problem, naslovi poput „Help!!!” i „Pomoć! Problem!” i slično neadekvatni su – preporučuje se naslov koji ukratko opisuje problem o kojem se radi.
Poželjno je koristiti pretragu pre postavljanja nove teme sa ciljem da se spreči nepotrebno ponavljanje tema. Ako opcija za pretragu u okviru foruma daje nezadovoljavajuće rezultate, pokušajte na nekom Web pretraživaču (recimo, na pretraživaču Google možete zadati upit tipa reči koje tražim site:www.sk.co.yu/forum).
Zabranjeno je vređanje drugih korisnika na bilo kojoj osnovi – verskoj, nacionalnoj, rasnoj, političkoj itd. Zabranjeno je uopšte iskazivanje mržnje, netrpeljivosti i diskriminacije bilo koje vrste. Ne započinjite svađu i ne učestvujte u njoj. Diskutujte normalno, kulturno i bez provociranja drugih članova. Korisnik se opominje samo jedanput, već sledeći put primenjuju se mere isključenja s foruma.
Psovke i druge nepristojne reči su zabranjene – bilo u naslovu teme, samim temama ili nadimku korisnika. Ako baš morate da se izrazite na takav način, koristite bilo kakvu vrstu cenzure.
Zabranjeno je postavljanje tema tipa „Zašto mi je obrisana poruka?” i slično. Za tako nešto sigurno je postojao dobar razlog. Ukoliko imate pritužbu na nekog od korisnika/moderatora možete se obratiti nekom od administratora putem lične poruke.
Sve SPAM poruke i poruke koje nemaju smisla ili su pretrpane raznim znacima i smajlijima biće obrisane, a namerno spamovanje biće najoštrije kažnjavano. Zabranjeno je i spamovanje ličnim porukama, što se odnosi prvenstveno na reklamiranje ali i na sve druge vrste neželjenih tekstova.
Piratski softver i sajtovi („warez”) zabranjeni su u bilo kakvom obliku (pominjanje, reklamiranje, prilozi uz poruke, linkovi...). Zabranjena je i bilo kakva diskusija na temu nelegalnih radnji, posebno kad je reč o nelegalnoj upotrebi ili kopiranju softvera. Namerna zloupotreba će se kažnjavati. Ocena da li se radi o takvim temama predstavlja diskreciono pravo moderatora i administratora foruma.
Poruke koje sadrže bilo kakav vid reklame biće obrisane.
Hvala vam na razumevanju.
Vaš Admin

Admin
Admin

Број порука : 21
Join date : 06.12.2008
Локација : Bara

https://idjos.forumsc.net

Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму